1-2-3 Corona

1-2-3 Opgelost! Toegepast op Corona

Hoe gezond om te gaan met de Corona-situatie bezien vanuit de drie pijlers van bewustzijn uit het Evolutie Systeem:

Veel mensen zijn bang om besmet te worden en zijn – hoewel beperkend – blij met de maatregelen. Gezondheid staat immers voorop. Andere mensen vinden de maatregelen overdreven en gaan in verzet. Hoe denk jij hierover? Hoe ga jij hiermee om?

 1. Verzamelen van argumenten
  Het is een – meer dan ‘gewoon’ heftig griepvirus, waar we – zeker als we verminderde weerstand hebben– erg zwaar ziek van kunnen worden en kunnen sterven. Herstel/revalidatie duurt lang. We moeten elkaar en vooral de zwakkeren beschermen. Gezondheid gaat voor geld. We zeggen: “Als je je niet aan de maatregelen houdt, ben je asociaal bezig!”.  We voelen ons regelmatig het ‘slachtoffer’ van deze mensen én van het virus en de omstandigheden.

Plus:  We dragen met ons allen zorg voor elkaars gezondheid.
Min: Uit (overlevings)angst frustratie en boosheid als anderen zich er niet aan houden, (on)bewust dwangmatig anderen willen controleren en aan banden leggen.

Dit is de ‘kind-fase’ uit het Evolutie-Systeem: Wederzijdse zorgbehoefte en loyaliteit staan voorop.

 1. Belangen onderscheiden van verschillende kanten
  We moeten kritisch kijken: Het zijn met name de mensen die kwetsbaar zijn die zwaar onder Corona lijden en dat is erg, maar de sterftecijfers over het hele jaar bezien zijn niet anders dan andere jaren. Het is geen reden om de (wereld)economie stil te leggen. De maatregelen zijn in die zin misschien wel wat overdreven. De ziekenhuizen raken wel vol en andere – ook erg belangrijke zorg – komt in de knel. Dat is zorgelijk. 
  Wellicht spelen er grotere commerciële en politieke belangen van enkelen mee, maar dat weten we niet zeker en we kunnen dat ook niet goed controleren. We voelen ons het ‘slachtoffer” door de beperkende maatregelen, maar zien ook wel dat anderen ons als ‘dader’ zien, als we de maatregelen in de wind slaan.

Plus: Kritisch kijken naar wat te ver gaat en wat redelijk is
Min: Uit egoïsme andere mensen in gevaar brengen

Dit is de ‘puber-fase’ uit het Evolutie Systeem: Eigen waarheid uitzoeken, eigen keuzes willen maken,  kritisch zijn en de ‘andere’ kant willen beleven.

 1. Verheffen van het verlangen
  We willen zoveel mogelijk het eigen leven op een fijne manier kunnen leven, zonder anderen ongerust te maken. We houden ons dus aan de regels die de maatschappij opstelt, zonder in verzet/weerstand te gaan, want we begrijpen. We kijken naar de nieuwe kansen en mogelijkheden die de situatie met zich meebrengt.  We voelen ons niet meer het slachtoffer en ook niet de dader.

Plus: Alles wat er gebeurt geeft kans op inzicht en ontwikkeling 
Min: Het gevoel ‘beter’ te zijn dan de rest, maakt dat we wel eens vernederend uit de hoek kunnen komen.

Dit is de volwassenenfase uit het Evolutie Systeem. Samenwerken en begrip voor jezelf én de ander staan voorop.

Verkopen op Amazon

Jouw product op Amazon?!

Twijfel je of jouw product geschikt is? Twijfel over welk product je hiervoor kiest? Denk je dat het onmogelijk is om je staande te houden in zoveel verkoopgeweld en concurrentiestrijd?

Op woensdag 7 oktober  a.s. om 10.00 uur trapt Webinar, powered by beUnited, af met het eerste vrij toegankelijke webinar over ‘Verkopen op Amazon’, door Bas Urlings.

Na dit webinar kun je zeker de juiste beslissingen nemen!

BeUnited gaat je helpen!

Wil jij je ondernemersvaardigheden aanscherpen? 

– Wil je jouw product op Amazon? Bas Urlings, ondernemer op slippers, leert je de kneepjes van het vak. 
– Moeite met het schrijven van goede teksten? Jessie van Loon brengt je in de schrijversflow.
– Communiceren zodat je boodschap daadwerkelijk overkomt, leer van je Milan Somers. 
– Heb je nog geen online product, dan is het de hoogste tijd! Dennis van Leeuwen helpt je nu daadwerkelijk die stap te maken. 
– Geef je bedrijf een extra boost en kies duidelijk je ideale klant met Marjan van de Bult.
– Hoe je deze doelgroep dan vervolgens heel direct bereikt, leer je van Youri Meuleman, zodat je funnel direct gaat lopen!
Branding, pitch en presenteren kun leren met Patrick van Gils! – Paula van Gemen wijst je de weg naar winnende offertes.
– En zo goed voorbereid, helpt salesdiva Muriël Versluis je met de juiste
mindset om de deal te sluiten!
– Je cijfers goed op een rij? 
 Een winstgevend plan maak je met Femke Hogema.
– Al die 
nieuwe contacten houd je warm met goede emailmarketing wat je leert samen met Bart van den Belt.
– En conflicten word je meester in 3 stappen met Hilde Kroon.

Omdat beUnited het grootste ondernemersnetwerk van Nederland is, kan zij een zeer waardevol en uitgebreid pakket aan online trainingen uiterst betaalbaar aanbieden.

In de Blended Serie van University, powered by beUnited, krijg je 12 maanden toegang tot 12 trainingen, elk met een waarde van tussen de 500 en 1.000 euro, welke te volgen zijn voor 699 euro ineens of 60 euro per maand. De trainingen zijn ook los te volgen voor slechts 360 euro. 

Dat zijn dus twaalf trainingen voor de waarde van één!

Eerst even voorproeven? Volg de vrij toegankelijke Webinars elke week op woensdag! Check de beUnited Agenda voor de volgorde en tijden.

beUnited helpt je écht vooruit!

 

beUnited is live

Het is zover. De nieuwe community website van beUnited, het krachtigste zakelijk netwerk voor MKB ondernemers, directeuren en managers van Nederland (bekend van de BitterBallenBorrels) is live! 

Inspireren en informeren dat is de missie van beUnited en dat doet ze door haar Community inspirerende informatie en content te bieden.

Check wat beUnited je brengt: online Community, Tijdlijn, Agenda, Benefits, Development, Webinar, University, Blogs…

 

Mediationtraining dóór en vóór gemeente-ambtenaren

Ben jij mediator (of heb je een mediationopleiding gevolgd) of ben je HR-manager en ben je werkzaam bij een gemeente in Nederland?
Zie je dat mediation meer een levenshouding dan een methode is en wil je (helpen) mediationkennis en -vaardigheden door te geven aan je mede-ambtenaren, zodat ook zij daarvan kunnen profiteren in contact met collega’s, burgers en privé?

Wij, Marcel Baatsen, Hilde Kroon e.a., starten in januari 2021 met een groot project, waarbij de training “Mediation op de werkvloer” dóór en vóór gemeente-ambtenaren wordt uitgevoerd door heel Nederland!

 

Voordelen:

– Iedereen is bekend met interne uitdagingen, belangen en verlangens
(zoals die van de wethouder, rechtmatig handelen, budget)

– Besparing op dure opleidingstrajecten

– Vanzelfsprekende integratie en implementatie in de praktijk:

·        Meerdere keren kortere tijd training, zodat het niet teveel tijd kost.

·       Iederéén is betrokken, zodat iederéén begrijpt waar het over gaat.

·        Doorpraten en toepassen met elkaar, waardoor integratie en implementatie vanzelfsprekend verloopt.

De training ligt in de basis klaar en je mag er zeker je eigen draai aan geven.  

We stellen in overleg teams samen, met een acteur erbij. Je doorloopt eerst zelf een korte training en gaat daarna in eigen of andere gemeente je collega-ambtenaren trainen. 

Help je mee écht het verschil te maken?

Meld je aan, dan krijg je een uitnodiging voor de informatieve online bijeenkomst, die we nog een keer organiseren hierover op dinsdag 27 oktober a.s. van 10.00 – 11.00 uur.

Mediation op de werkvloer ZZP MKB Nederland

Mayke Smit aan de mediationtafel

Hoe ver ga jij voor de beste oplossing?

Mediators die hebben geleerd te kijken met een systemische bril en systemische- en communicatiepatronen
kunnen benoemen en bespreken, zijn beter in staat om tot duurzame oplossingen te komen. Over hoe ze dat
kunnen doen, schreef Mayke Smit een boek met inzichten en praktische tips voor toepassing in zaken als
echtscheidingen, arbeidsconflict of burenruzie.

Mayke Smit is bekend van het boek “Van je moeder moet je het hebben. Van je dochter kun je het krijgen.”

Samen met Mayke plaatsten we haar bevindingen en inzichten in het Evolutie Systeem en bespraken we – in de Mediation MasterMind Meeting van donderdag 1 oktober  2020 – de verschillende perspectieven over hoe (ver) je als mediator mag begeleiden naar de ‘beste’ oplossing.

Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn

Nobody wants to be locked within a system

Nobody wants to be locked  within a system and yet ….

We are all in it, whether we like it or not.

And we can’t get out!

Want to know how that works? And what it can do for you to achieve the win-win-win with your clients more easily? Because yes, if this is what it is, we better use it properly!

In the first #MediationMasterMindMeeting in English of this season,  thursday the 10th of September at 8 p.m (CEST), we take a look at the universal multidimensional growth model: the #EvolutionSystem, and the resulting interventions for conflictresolution.

Niemand wil in een systeem geplaatst worden…

En toch ….
We zitten er allemaal in of we nu willen of niet…
En we kunnen er ook niet uit! 

 

In de eerste Mediation MasterMind Meeting van dit seizoen aandacht voor het universele multidimensionale groeimodel: het Evolutie Systeem, en de daaruit voortvloeiende interventies. 

Waarom is dat wat de één als goed beschouwd, voor de ander helemaal verkeerd? Wat is jouw plek in ‘het grote geheel’ en wat is de plek van je omgeving? Hoe kan dit te weten je helpen? En hoe kan je – door dit te weten – anderen helpen? 
Hoe pas je dit toe in je dagelijks werk en leven?

 

Meld je aan voor de Mediation MasterMind Meeting
Donderdagavond, 3 september a.s. om 20.00 uur in de Mediation Mastermind Meeting: Waar zit jij in het systeem?Bij aanmelding ontvang je het e-book ‘Doorbreken!’ 

 

Elke donderdagavond – de eerste en derde donderdag Nederlandstalig en elke tweede en vierde donderdag Engelstalig –  van 20.00-21.00 uur, zijn de Mediation MasterMind Meetings kosteloos bij te wonen. 
We hebben daarin aandacht voor steeds een andere conflictoplossingsmethode in het Evolutie Systeem, met cases en praktijkvoorbeelden.

 

Zo krijg je nog meer handvatten om zelfs in de ‘lastigste’ zaken een doorbraak te helpen realiseren.

 

Ik wens je veel inspiratie!

Na een zomer hard werken ….

Ga ik er weer fris tegenaan! Meer nog dan in januari is voor mij september de maand van de balans opmaken en het stellen van nieuwe doelen. Wellicht omdat ik dit altijd deed aan het begin van het school- en studiejaar?!

Deze zomer heb ik hard gewerkt aan de Online Training “Conflicten Oplossen” voor ondernemers.  Bloed, zweet en tranen… Maar het eindprodukt is prachtig geworden. Ik ben er trots op! Maar daarover later meer! Zo ook later meer over de beUnited Netwerkorganisatie en de beUnited University waarin deze training een plaatsje krijgt!

Nu dit “ei’ gelegd is, heb ik weer ruimte voor mijn andere projecten: de Mediation Master Mind Meetings, die vanaf nu elke donderdagavond gaan plaatsvinden. De eerste en derde donderdag in het Nederlands en de tweede en vierde in het Engels. We zullen dan verschillende conflictoplossingsmethodes bespreken in het licht van het Evolutie Systeem en natuurlijk de lastig(st)e zaken!

De interactieve 2-daagse Online Training advanced mediation voor conflictoplossers de Mediation Academy gaat ook weer van start met op donderdag 17 en vrijdag 18 september de training voor advocaat-mediators.

Ook ga ik voor het uitbrengen van mijn drie boeken in november! Over mediation op de werkvloer, in de huiskamer en gesprekken rond scheiding. Hierin ga ik ook zelf helemaal ‘bloot’… en daarom overweeg ik een spannender titel dan “Bemiddelend Werken”.  Ook daarover later meer…! 

Verder verheug ik mij op de verdere samenwerking met Sylvia Cox! We gaan onze samenwerking in de meest lastige nalatenschaps- en boedelafwikkelingszaken verder verdiepen.

Kortom veel om naar uit te kijken in het nieuwe ‘seizoen’!

Wat zijn jouw plannen en doelen?

 

Pas jij in een systeem?

Niemand wil in een systeem geplaatst worden en zo een label opgeplakt krijgen, want dat voelt beperkend. Dat is de ene kant (1e pijler bewustzijn, vanuit de angst om veroordeeld te worden). De andere kant is dat we allemaal onderdeel uitmaken van een systeem. In het klein en in het groot: gezin, familie, organisatie, maatschappij (2e pijler bewustzijn, onderscheid maken zonder veroordeling). En in het derde verheffende perspectief maken we holistisch gezien zelfs deel uit van heel groot systeem (3e pijler bewustzijn, eenheid). 

Het systeem lost daarmee ook weer op en is er alleen ten dienste van het inzicht om een situatie te verbeteren. Dat is dan ook de zin ervan (4e pijler bewustzijn, zingeving).

Bij #systemischwerk wordt niet alleen de mens zelf, maar het totale systeem waarbinnen iemand functioneert in ogenschouw genomen. 

* Hoe beïnvloed ben je door je omgeving? 
* Wat is de invloed die je zelf uitoefent. 
* Waarom is dat wat de één als goed beschouwd, voor de ander helemaal verkeerd?
* Waarom is de één op de ander gericht en de ander op zichzelf?
* Wat is jouw plek in het grote geheel, en
* Wat is de plek van je omgeving?
* Hoe kan dit te weten je helpen?
* En hoe kan je door dit te weten anderen helpen? 

Hoe pas je dit toe in je dagelijks werk?

Morgen in de #MediationMasterMindMeeting aandacht voor systemisch werk en familie-opstellingen in het universele #EvolutieSysteem (hoe kan het ook anders 🙂 en hoe je hiermee kunt helpen het échte probleem op te lossen. 

Systemisch Werken en het Evolutie Systeem