Pas jij in een systeem?

Niemand wil in een systeem geplaatst worden en zo een label opgeplakt krijgen, want dat voelt beperkend. Dat is de ene kant (1e pijler bewustzijn, vanuit de angst om veroordeeld te worden). De andere kant is dat we allemaal onderdeel uitmaken van een systeem. In het klein en in het groot: gezin, familie, organisatie, maatschappij (2e pijler bewustzijn, onderscheid maken zonder veroordeling). En in het derde verheffende perspectief maken we holistisch gezien zelfs deel uit van heel groot systeem (3e pijler bewustzijn, eenheid). 

Het systeem lost daarmee ook weer op en is er alleen ten dienste van het inzicht om een situatie te verbeteren. Dat is dan ook de zin ervan (4e pijler bewustzijn, zingeving).

Bij #systemischwerk wordt niet alleen de mens zelf, maar het totale systeem waarbinnen iemand functioneert in ogenschouw genomen. 

* Hoe beïnvloed ben je door je omgeving? 
* Wat is de invloed die je zelf uitoefent. 
* Waarom is dat wat de één als goed beschouwd, voor de ander helemaal verkeerd?
* Waarom is de één op de ander gericht en de ander op zichzelf?
* Wat is jouw plek in het grote geheel, en
* Wat is de plek van je omgeving?
* Hoe kan dit te weten je helpen?
* En hoe kan je door dit te weten anderen helpen? 

Hoe pas je dit toe in je dagelijks werk?

Morgen in de #MediationMasterMindMeeting aandacht voor systemisch werk en familie-opstellingen in het universele #EvolutieSysteem (hoe kan het ook anders 🙂 en hoe je hiermee kunt helpen het échte probleem op te lossen. 

Systemisch Werken en het Evolutie Systeem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *