De ontwikkeling van de Advocaat

Suzanne is al een jaar of tien werkzaam als advocaat. Ze vindt het heerlijk om zich vast te bijten in een zaak en wil alles doen om haar cliënt te helpen. Ze behaalt vaak winst in haar zaken! (eerste pijler)

 

Toch voelt ze zich regelmatig moe en onbevredigd. Het feit dat door het winnen van de zaak het onderliggende probleem meestal toch niet wordt opgelost, gaat aan haar vreten. Is dit wel echt de goede weg? (overgang naar de tweede pijler)

 

Ze wil meer en anders, maar weet niet goed wat. Ze heeft zich ingelezen over mediation en het behalen van win-win- oplossingen. Dit spreekt haar aan en ze schrijft zich in voor de mediationopleiding. Dit zal haar helpen échte oplossingen te bereiken met haar cliënten! En haar échte bevrediging brengen!

 

De opleiding is geweldig interessant. Ze leert van alles over conflictoplossing, de onderliggende gemeenschappelijk belangen en verlangens, transformaties, communicatie én over zichzelf! Dit is het! Nu gaat het lukken! De bevrediging lonkt! (tweede pijler)

 

Maar met het papiertje op zak en alles wat ze geleerd heeft, beseft ze ook hoeveel ze nog niet weet en wat ze nog niet kan. Waar te beginnen? En ondanks al haar goede bedoelingen zoveel lastige cliënten ….

 

Hoeveel invloed heeft ze zelf op het proces? Hoe kan ze dit ook in haar advocaat-zaken implementeren? Heeft ze dan geen twee petten op? Wat verwachten de cliënten van haar? Hoe zal ze het aanpakken? Wel of geen causus van tevoren? Hoe om te gaan met de officiële richtlijnen?

 

Hoe kan ze haar nieuw geleerde vaardigheden inzetten bij haar cliënten voor wie mediation geen optie is? Wat als de tegenpartij echt niet wil? (overgang naar de derde pijler)

 

Herkenbaar? Doe mee met de Mediation MasterMind Meeting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *